CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

mandag 26. januar 2009

Australia, mate!

Vel, nå er det vel på tide med en aldri så liten oppdatering fra "down under"! Ikke så mye som skjer om dagen, går for det meste i skole. Nok å gjøre allerede!
Nå har vi vært i alle fag, og det ser bra ut så langt. Trur vi har funnet de riktige fagene nå.
Så det jeg da har er:
"Introduction to International Business"
"Public Speaking"
"Internet Advertising"
"Organisational Behavior"

Public Speaking er vel faget som utfordrer meg mest, men kommer seg vel etter hvert forhåpentligvis. I morra får vi vite prosjektgrupper i "Organisational Behavior", og vi skar velge hva vi vil jobbe med. Hørte litt prat om det forrige uke hva de gjorde i fjor, og den ene gruppa hadde arrangert en event med strikkhopp i Surfers Paradise. Så det virker veldig spennende! Mye jobb blir det nok, men en utfordring!

Lørdag 24.januar tok vi turen til Brisbane, så vi fikk utforska den byen også. Vil ikke påstå det var såå mye å sjå der, men veldig greit å ha vært der!

Her kommer noen bilder fra turen:

Ei gate i Brisbane.


Vi besøkte "City Hall" i Brisbane. I bygget er det museum og man kan dra opp i klokketårnet for å få utsikt over byen. Det gjorde vi, ingen spektakulær utsikt på grunn av alle andre høge bygninger der, men var da en arti opplevelse.. :)

Utsikt fra tårnet.

Jeg er på tur!

Maria inne i hallen.


Enden av hovedgata i Brisbane, med skulpturer.


Vi ble med en turistbuss som guidet oss rundt i Brisbane. Greit å få litt oversikt over byen, sida vi ikke visste så mye om hva vi burde se og gjøre. Den kjørte rundt i sentrum og litt utafor. 

Et godt utsiktsounkt til byen.


Man kunne også kombinere bussen med ferge. Så vi hoppa av bussen og ble med ferga litt oppover elva som går gjennom byen.

Vi venter på ferga.. :)


Litt utafor sentrum ligger et stort pariserhjul som heter "The Wheel of Brisbane". Lise x 2, Diana og jeg tok turen opp, mens Maria ble igjen nede, i de litt mer trygge omgivelsene.


"The Wheel of Brisbane"

Utsikt fra pariserhjulet, ut mot sentrum.

Lise B. koser seg på tur! :)

Utsikt fra hjulet.. :)


Mandag 26.januar var det Australia Day, altså nasjonaldagen til Australia. De fleste skoler og andre firmaer hadde fri, untatt vi på Bond som måtte på skola. Litt bittert, men overlevde. Hehe. De feirer ikke helt på samme måte her som vi gjør i Norge, men det kan vel ha litt med at Norge er ganske ekstreme når det kommer til nasjonaldagen vår. Men de fleste familier har BBQ, Australia's nasjonalrett i grunn. Så for å tilpasse oss kulturen var det også det vi gjorde. Vi stelte i stand en koselig middag med grillmat. Veldig koselig!


Koser oss med god mat! :)

Ellers rundt om i Australia var det mye fyrverkeri på kvelden fikk vi med oss på nyhetene. Utenom det går det stort sett bare tennis på tv om dagen, siden det er "Australian Open" i Melbourne. 

For øyeblikket funker ikke internett hjemme, et eller anna klikka i helga, og si da det var Australia Day i går tar det lengre tid å fikse. Så vi venter i spenning.... :P
Akkurat nå sitter jeg på skola, skar straks ha tutorial i Internet Advertising, computer lab.

Ellers er det ikke superbra vær om dagen, ganske overskya og en del regn. Når det regner her, så pøser det ned også, så ikkeno småtteri.

Det var alt for denne gang, stay tuned! ;)


tirsdag 20. januar 2009

Report from Aussie-land! :)

Ja, så var det vel på tide med en oppdatering herfra igjen. Ikke alltid man husker på det, når det skjer litt anna..

Tja, sida sist har det da skjedd litt småtteri. Lise og jeg har fått "samboer", Viktor fra Sverige, ikke Tyskland som vi ble fortalt. Og, vi har begynt på skola, som vi i grunn er her for.

Vi nøt resten av ferien vår med enda en tur til Surfers Paradise. Lise B. og Maria (de to andre norske ja) hadde ikke vært der før, så vi måtte jo vise fram! (Vi som er så kjente her.. Hehe)
Først gikk vi litt i hovedgata og i butikker, kikke litt. 

Jeg og Lise B. i "Surfers Paradise"-stolen.

Vi var også nedom stranda (se tidligere tekst og bilder), og denne dagen var det ikke like mange som sist, sida det blåste ganske mye. Altså mest surfere. På stranda er det også beach-volleyballbaner, drevet av firmaer. 

Verdens 20ende høgeste bygning ligger i Surfers Paradise, Q-deck. Dit tok vi også turen for å få en "grei" utsikt over byen! Helt utrolig! :)


Forholdsvis høgt bygg.

Utsikt fra toppen av Q-deck. Dette er stranda, selve "Surfers Paradise".

Jeg er her! :P


Utsikt over byen Surfers.

Etter å ha hatt forholdsvis god utsikt tok vi turen ned på landjorda igjen, og gikk til Hard Rock Café for å spise litt. Som vanlig er det god mat, koselig sted og stilig møblert.
Kjøpte meg også et shot-glass til samlinga mi! :)

Venter på bord i baren.. :)

Stilig inventar.. :)


Hard Rock Café Surfers Paradise.

Søndagen gjorde vi stort sett ingenting, bare nøt siste fridag før skola begynte. 
Aircondition er småskummelt for nordmenn som er vant til vinterkulde på denne tida, og som blir overvelmet med sjokkvarme. Dette har resultert i at jeg har blitt forkjøla, men er nå heldigvis på bedringens veg.

For øyeblikket sitter jeg på skola, har hatt to forelesninger så langt i dag. Det var "Introduction to International Business" og "Human Communication". Det første faget virker veldig greit og spennende. Men "Human Communication" virket ikke akkurat så bra. Virket som et helt anna fag når vi leste om det. Læreren var også en smule spesiell. Hehe.
Derfor har jeg og Lise bytta fag, så vi har "Internet advertising" sammen med Maria i stedet. Tror det kan være mer spennende! :)

Leser stadig om snøkaos i Norge, det gjelder vel helst de store byene, som alltid blir like overraska når det kommer snø. Og jeg blir like oppgitt hver gang! :P Altså, det er logisk, bor man i Norge, kommer det snø. Problemet er vel at det kanskje kommer litt mye på en gang. Menmen, det må vi leve med. Eller rettere sagt, dere, hvertfall for øyeblikket! Hehe. 
Her er det, som vanlig, strålende sol og 30-35 grader. Litt skyer nå og da, og kanskje litt kaldere noen dager, men det overlever vi.

Etter det lille vi har hatt av skole så langt, virker det som vi kommer til å ha nok å gjøre i skolesammenheng. Alltid kapitler i bøker som må leses, quiz'er eller andre ting å gjøre. Så nå er nok ferien over.. Hehe. 
Planlegger en tur til Brisbane nå på lørdag, dagstur for å se litt. Ellers har vi prata på å få til en Sydney-tur i mars. Så vi får sjå hva vi får til, bare håper vi ikke er drukna i skolearbeid! Hehe.

Men nå er det tilbake til skolearbeidet! See you! :)


torsdag 15. januar 2009

Oppdatering fra "down under"

Ja, nå er klokka 14.10 her, og det er VARMT! Ingen skyer på himmelen og sola steker. Vi var ute ved bassenget fra halv 11 til halv 1 ca, mer klarte vi ikke! Ikke så mye vind, så kjenner at sola steker så det holder. Det kan jeg tenke meg er koselig å høre hjemme i kalde Norge! ;) Hehe. 
Solbrentheta mi har begynt å flasse av, og de andre skillene begynner å jevne seg ut. Alt nå er brunfargen min slik den var for et par år sida, når det var så dårlig sommer. Så planen vår er å komme hjem forholdsvis brune, så dekk er advart! ;)

De siste dagene har vi vært en del på skola. Det er orienteringsuke nå, så det er litt av hvert som skjer. Vi har ordnet med fag, betalt skolepenger, fått studentkort og anna småtteri. Har også fått meg australsk mobilnr, så hvis noen vil ha det, er det bare å si fra! :)
Vi har vært på noen forkurs også, et i hvordan man skriver oppgave, og et om forberedelser til å begynne på et universitet. Det vi lærte der var i grunn at vi kan bli stresset og deprimerte, og ut fra det bli alkoholikere. Men akkurat det trur jeg skar gå veldig bra. Mye kommer det til å bli på skola, men det hadde jeg også regna med. Det er ikke bare ferietur vi er på! :)

Har tatt noen bilder fra skola, så dere får se hvor fin den er! :)

Maria ved inngangen.

Skoleplassen, med den store bua i bakgrunn, skolens kjennemerke. 

Bildet er tatt fra under den store bua, oppover mot inngangen. Kjempefint uteareale her.

En del av campus. Her ser vi mot noen undervisningsbygg og en café. Vannet dere ser er "Lake Or", som skolen på en måte er bygd rundt. Veldig flott her!

Dette er leiligheta jeg og Lise bor i. Nr.97, Varsity Shores. 

Gata utenfor leiligheta. Vi bor ca øverst til venstre. 

Svømmebassenget vårt.

Svømmebassenget. Forholdsvis stort, og alldeles herlig å kjøle seg ned i.

På skolen mandag kveld, grilling.

En ting som jeg grua meg til før vi dro nedover var anne innsekter og andre ekle dyr. Så ikke stort til de i begynnelsen, men nå har de begynt å komme fram. Har hørt om flere i leiligheter rundt oss som har funnet edderkopper ala tarantella utseende og størrelse. Kakerlakker finnes det også mye av, og en av de har vært på badet vårt. Hverken jeg eller Lise turte å drepe den, derfor var vi glade når den forsvant ned i sluket. Hehe. Så vi håper den ikke kommer tilbake. Det er jo en tillvenningssak, men huff.. Ikke greit for landkrabber fra Hedmarken!

Vi har enda ikke fått noen romkamerat vi skar dele leiligheta med. Ble fortalt tidlig i uka at det skulle komme en tysker på onsdag eller torsdag. Nå er det jo fredag, og vi har enda ikke sett noe til han. Så hva som skjer vet vi ikke, må vel bare vente å se. Hvis han kommer håper vi forsåvidt han er barsk, så han kan drepe alle ekle dyr som måtte komme seg inn her. 

Det var i grunn det for denne gang! Bloggen oppdateres plutselig igjen! ;)

søndag 11. januar 2009

Bilder..

Her kommer noen bilder fra leiligheta vår:


Kjøkkenet vårt.

Spiseplassen.

Stua, her med Lise! :)

Badet vårt.


Soverommet mitt. Lise sitt er ca likt.

G'day mates!

Ja, en liten oppdatering fra Golden Coast, Queensland - the sunny state. For sol, det er det mye av! Etter to dager ute i sola har jeg selvfølgelig blitt solbrent, noe som er veldig herlig når vi går enda mer ute i sola! Hehe. Men med aloe vera og after sun for jeg tru det går greit etter hvert!

Alt er bare bra her "down under"! Leiligheta vi bor i er ganske stor, med stort fint kjøkken, stue, soverom og bad. Vi har hvert vårt soverom, så Lise og jeg deler bad. De to andre som skar bo her har eget. Når de to andre kommer er uvisst, men til uka en gang tipper jeg.
Dagene til nå har gått med til å gjøre oss litt kjent i området og handle. Må liksom begynne helt på nytt, sida det er en del som trengs. Alt fra vaskepulver til kleshengere.

Lørdag var vi på handletur og litt sightseeing i Surfers Paradise. Vi var på stranda der, kjempefint med STORE bølger og mange surfere! 
Vi var og i Pacific, på et kjøpesenter som heter "Pacific Fair". Regner med vi kommer til å bruke det en del i framtida, sida alt i grunn er der. Det er gigantisk, med butikker både ute og inne.

Inngangen til Surfers Paradise-stranda.


Meg foran stranda..

I dag, altså søndag, har vi vært på "Broadbeach", ei knallfin strand 15min busstur herfra ca. Stoore bølger hele tida, så litt uvant for ei landkrabbe fra tjukkeste Hedmarken som er vant til Mjøsa. Men slikt går seg vel til. Er jo basseng her vi bor også. Sola tar hvertfall hardt, så solkrem er et must. 
Ellers begynner fadderuka i kveld, så vi har vært på grilling. Var bare å møte opp for å få grillmat og litt info.. Skar på skola i morra for å ordne fag og sånne ting..

Merker litt til jetlag enda, sovner tidlig på kvelden og våkner tidlig på morran. Har nok litt å si med været også, det er varmt og lyst ute.. Men sover da godt her, trenger bare litt "powernaps" på dagen! :P Men regner med det går seg til!

Nettet er ikke akkurat det beste her, veldig dårlig i forhold til Norge, så vi er vel bortskjemt! Hehe. Største problemet er at det er så ustabilt, så kommer nok til å klage litt. Så har derfor litt problemer med å laste opp bilder, både her og på Facebook. Men skar sjå om det kommer seg etterhvert, og evt åssen nettet er på skola. For det er hvertfall superfint her!! :)

Da er det over og ut for denne gang, kvelden her nå, så får vel sove litt!


torsdag 8. januar 2009

FRAMME! :D

Nå er vi ENDELIG framme! Tok sin tid gitt! Hehe. Rundt 40 timer grovt regna.. Så nå er det jammen meg godt å være her!

Flyturen (alle 3) har gått bra uten store forsinkelser.. Men når vi kommer til Brisbane har Quantas klart å rote bort kofferten til Lise, så hu er for tida uten klær. Den kommer forhåpenligvis i morra (lørdag).. Jeg var heldig! Hehe.

Nå er vi innlosjert på Varsity Shores som skal være vårt hjem de neste 4 mnd. Rommet er ikke veldig stort, men fint. Stor stue og kjempefint kjøkken, med aircondition. Så her skal det gå ann å leve! Gratis er det ikke, nesten dyrt.. Nærmer seg norske priser! Blir ca 3500kr i mnd, pluss internett på 250kr. 
Men det er badebasseng for de boende og andre fine fasiliteter! Kjempefint er det også ellers! :)

Varmt er det også her! Litt usikker på akkurat grader, men rundt 25 vil jeg tro! Blåser litt og er litt overskya i dag, men litt høy luftfuktighet.. Men det er slik man vender seg til! Skar nok klare å overleve!! Hehe.

Nå er det bare avslapping etter at vi har kommet fram, og på en måte fått redd på senga. Dyne finnes ikke her i landet, men no lakengreier.. Får vel sova her og sikkert! Hehe. Døgnville er vi, og ikke minst trøtte. Merker at det blir lite søvn (3-4 timer) på en lang flytur.. Men det kommer seg vel etterhvert!

Kommer oppdateringer senere med litt bilder tenker jeg! Nå skar jeg prøve å sove litt for å holde meg våken resten av dagen! :)

onsdag 7. januar 2009

D-dagen!

Ja, nå er dagen her! Om 5 timer letter flyet mitt fra Gardermoen og Norge. Da er det ingen veg tilbake!


Flyet mitt letter kl.17.10 fra Gardermoen. Da skal vi fly til London for mellomlanding, så til Singapore, så til Brisbane. Vi lander kl.7 på morran fredag australsk tid, kl.24 torsdag kveld norsk tid.

Da gjenstår det bare å komme seg på flyet! Dette er siste beskjed fra Norge på en stund, neste gang kommer den fra Australia!
Stay tuned! ;)

søndag 4. januar 2009

Snaaart..

Nå er det jammen ikke lenge til avreise! På onsdag kl.17.10 forlater jeg kalde Norge til fordel for varme Australia!!  Pent.no kan fortelle om sol og 29 grader for øyeblikket, noe annet enn 17 minus her i Norge! 


Reisenervene bygger seg opp nå gitt.. Gleder meg veldig til å dra, men rart å dra fra alt her hjemme. Pakka ut hybelen i går, så den står helt tom og klar til utleie i tida jeg er borte. Har begynt å pakke, og håper alle formelle ting er i orden. 
Trur ikke det går opp for meg at jeg faktisk skar reise før jeg sitter på flyet, alt virker urealistisk nå. Men satser på at detta blir bra! Veldig bra!! :)