CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 19. februar 2009

Bilder mm..

Som jeg sa, skulle jeg jo legge ut noen bilder fra helga som var. Nå er det straks ny helg, men bedre sent enn aldri. 

Blaze Gold Coast i blått spiller mot Wollongong.

Maria og jeg er på kamp! ;)

Det er også Lise x 2! :)

Go Gold Coast! *klappklapp*


Blaze Gold Coast vant 114 - 104! Wohoo! :D

Ellers litt oppdatering fra hva som skjer her. Vi har stadig mye å gjøre på skola, men blir da litt tid til andre ting og. Vi har bestilt oss to turer i mars: 12.-15.mars drar vi på langhelg til Sydney, og 27.-30.mars drar vi på nok ei langhelg til Cairns! :) Sydney blir storbyliv og sightseeing i noen dager, og litt shopping. Gleder meg å dra tilbake! 
Cairns er det beste stedet å se "The Great Barrier Reef" i Australia, korallrevet som er like stort som Norge. Vi har planer om båttur og snorkling, så jeg gleder meg!!

Turene blir unnagjort før hardkjøret på skola begynner. I dag har vi fått eksamensdatoene, så det ser slik ut:
18.april, kl.08.00-10.00: Public Speaking
21.april  kl.11.30-13.30: International Business
22.april kl.08.00-10.00: Organisational Behaviour
23.april kl.15.00-17.00: Interned Advertising

Altså, det blir ei tøff uke.. Men, vi jobber jevnt i alle fag, så regner med det skar gå greit. Mest spesielt er jo Public Speaking-eksamen som er på en lørdagsmorgen kl.8!! Hehe.
Framover er det taler, oppgaver og x-antall gruppearbeid. Så jada, detta blir arti! Hehe. Men er jo en del spennende fag, så trur det kan bli bra.

Ingen spennende utflukter denne helga, vi skar spare penger og gjøre skolearbeid! :P 
I skrivende stund er det 8 dager til Lise D. sin bursdag og 15 dager til min!! Hinthint for de som vil sende bursdagskort - det tar ca 1 uke å sende bursdagskort, og adressene våre er:

Room number 97B/C (Lise har B, Agnete C)
4 University Drive
4226 ROBINA
QLD
AUSTRALIA

Det var dagens oppfordring, nå er det tilbake til arbeidet!
Over og ut fra Bond University, avd Biblioteket. ;)

mandag 16. februar 2009

Basketball og dyreflora..

Ny oppdatering fra andre sida av jorda, og ingen store hendelser å rapportere.
Vi hadde ei rolig helg nå, med shopping i Harbor Town på lørdag. Et stort kjøpesenter-område med fabrikk-utsalg fra alle mulige merker, altså penger spart. Hadde ikke så god tid, så blir nok å dra tilbake dit en dag. Veldig mye bra!

På kvelden var vi på basketball-kamp. Det lokale laget heter Blaze Gold Coast, og det var siste seriekamp, så vi fant ut at vi skulle ta turen. Arenaen låg ca i Surfers Paradise, så en liten busstur for å komme oss dit. 
Var ganske mange tilskuere, så det var god stemning! Blaze Gold Coast vant over Wollongong, så det var riktig så stas! :)
Bilder kommer senere.

Ellers er det ikke kjempemye som skjer om dagen, går i det samme. Skola tar opp mye tid, men tar oss tid til sosialt samvær også. Vi har jo våre faste felles-middager, på torsdag og søndag. Det har blitt en riktig så koselig tradisjon.

Har begynt å gå opp for meg hvor fort tida går nå. Vi er allerede i Week 5 på skola, og 6 uka vi er her. Utrulig hvor fort tida har gått til nå, så regner ikke med det roer seg nå. Blir bare mer og mer å gjøre på skola, så er nok å finne på.
Hadde vår første prøve på onsdag i International Business, og jeg fikk karakteren Credit, bare 3 poeng unna Distinction. Karakterskalaen fungerer som følger: Fail - Pass - Credit - Distinction - High Distinction. Så jeg er fornøyd, også spennende å sjå litt hvordan man ligger ann.
Gruppearbeid er det mye av, jeg har gruppearbeid i 3 av 4 fag. Det største er i Organisational Behaviour, der vi har et "Company Project", altså vi skar etablere en "bedrift" og gjennomføre et salg eller en event. 
Jeg har havna på ei gruppe med 4 andre gutter, så ikke alltid lett å si sin mening, men det order seg. Hehe.

Ingen store planer for tida framover, er mye skole, nærmer seg mid-term og oppgaveinnleveringer, så nok å henge fingra i. Ikke sikkert det blir utflukt til helga, men hadde vært fint om det ble det. Jeg er hvertfall avhengig av litt "utskeielser" for å fokusere bedre.

Ellers florerer dyrelivet på badet vårt enda. Stadig en kakerlakk som stikker innom, men i dag kom et anna dyr jeg virkelig ikke hadde lyst på besøk av. Ja, det var en edderkopp. Og nei, ikke sånne "søte små" som vi har i Norge, neida, her er de store. Alt i landet her er stort.
Eddy, som vi kalte vår koselige edderkopp, kom antageligvis krypende opp sluket i dusjen. Så når jeg var på veg inn i dusjen mandag morgen, var jeg ikke alene. Jeg er enda i sjokkskader.
Det er øyeblikket hvor jeg så virkelig skulle ønske far var der, og bare fjerna edderkoppen, uten at jeg måtte tenke på det eller se det. Men neida, her var ingen far, så her måtte saken tas i egne hender.
Etter litt om og men, endte det opp med at vi drukna den i kokende vann, sida jeg virkelig ikke tørte å trampe den i hjel. Var på veg opptil flere ganger å mose Eddy med skoen, men det stoppa seg hver gang.
Til min begeistring er ikke edderkopper glade i vann, så det hele gikk fort. Og takk for det. "Begravelsen" var et lite trykk på doen, og Eddy ble skylt ned i intet. Måtte han angre på det han gjorde, og fortelle vennene sine at de ikke bør komme til Agnete og Lise sitt bad.

Vi har en teori om at Eddy som kom på badet vårt var Eddy vi jagde ut fra garasjen vår tidligere i forrige uke. Altså, heretter er det ingen bønn for inntrengere. 


Eddy fra garasjen.


Eddy i dusjen.

Som dere kan se, en slående likhet. Forferdelig ekkel. (Ca 5cm i diameter)

Kakerlakker er et kapittel for seg sjøl. De kan svømme, de kan overleve i flere måneder på en liten brødsmule, og faktisk, de kan overleve en atombombe. Sier litt om hvor ekle de faktisk er. Og de trives der det er fuktig, altså en hyppig gjest på badet.
Skulle tru vi begynte å venne oss litt til detta nå, men det er jammenmeg like ekkelt hver gang. Ikke greit for enkle sjeler fra indre østland. 

Men nå må jeg stikke! Skar på gruppemøte med gruppa mi i Organisational Behaviour!
Følg med, plutselig kommer det ei oppdatering! ;)

søndag 8. februar 2009

Regnskog, alpakka og vin! :)

Lørdag 7. feb var ny utfluktsdag for Lillehammer-jentene på tur. Denne lørdagen ble vi med "Autralian Day Tours" på tur ut fra storbyene og ut i bushen. Vi ble med opp til Lamington National Park som ligger i Tamborine Mountain. Flott sted med verdens største område av regnskog. Det ligger 25km vest for Surfers Paradise.

Det første vi gjorde var å besøke et utsalg av opaler. En familiebedrift som utvant og solgte opaler. Et kjempestort område i Australia har opaler i bakken, så det er aktivitet i området. Deretter drog vi ut fra byen og opp i fjellene. (Ja, det finnes faktisk fjell. Utrolig, men sant. Ca 800m over havet.)

Vi besøkte et lite turiststed, Gallary Walk, før vi drog opp til toppen av Mount Tamborine. Her kunne man gå ut på flere bush-walks. Vi hadde ikke så god tid, men vi gikk "Tree top walk". Ikke så spektakulært som vi hadde trodd, men var da gøy å se.


Jenter på tur! :)

På turen såg vi mange rare trær, og hvordan de har formet seg  i løpet av mange år.


Litt ekkelt, sida det var hengebroer, men ikke fryktelig skummelt. Fikk utsikt over regnskogen hvertfall, som er en veldig tettvoksende skog.




Regnskog.

Etter å ha tilbragt rundt 2 timer på fjellet, drog vi nedover igjen. På veg nedover stoppa vi på en alpakka-farm. Vi fikk hilse på alpakkaen Roy. Han var veldig tam, så vi kunne klappe han og ta bilder med han. Ulla hans var kjempemyk, fin erstatning til saueull. Litt dyrere dog. 


Meg, Roy og Maria! :)


Her er bussen vi kjørte rundt med.

Siste stopp på turen var vinsmaking hos O'Riellys. En stor vinprodusent i Australia, og vi fikk smake litt. 



Etter en lang dag på tur var det godt å komme hjem, ta en dusj og slenge seg på sofaen og se på film. 

Livet ellers er som normalt, det går i skole og sol. Neste lørdag blir det antageligvis basketballkamp!

Men nå har jeg time så må stikke!
Cheers! :)

søndag 1. februar 2009

Wet'n Wild!

Lørdag la vi bøkene til side for en liten stund, for å ha det litt gøy! Vi dro til temaparken Wet'n Wild, et badeland ca 1 time unna oss.
Det var overskya og regna litt når vi drog, men fant ut at det kan jo være en fordel både for solbrenthet og mindre kø.

Jentene venter på bussen, med sine flotte "Go-card", som gjør det fantastisk billig å kjøre buss.


Inngangsporten. (Bilde fra nettet)

Og vi hadde rett. Det var forholdsvis lite folk, renger med det hadde vært flere om været hadde vært fint. Vi kom dit halv 11 ca, og det pøsregna. 
Badelandet var stort, så det var mye arti å finne på. Undertegnede var noget redd, og skeptisk til opptil flere av attraksjonene. Det kan de medfølgende underskrive på.


En av de "verste" attraksjonene, "Tornado". Man sitter 4 i en båt, blir sendt gjennom et rør, så spytta ut i den store "trakta" som dere ser på bildene. (Bilder fra nettet)


"Kamikaze". To og to i en båt blir dytta utfor et "stup" på 11m, for så å fortsette opp på andre sida, og sånn fram og tilbake til det stopper i bunn. 

"Tornado" og "Kamikaze" var de definitivt verste. Det var forferdelig ekkelt, etter min mening, mens de andre hadde det morro. Halve morroa var vel nesten å se meg være redd, og høre mine skrik. Det kan jeg også tru på sjøl, for jeg hadde virkelig puls på 250 til tider, det er jeg sikker på. Men godt jeg kan få andre til å le.
Trur vel i grunn resten av køa av folk som skulle opp i "Kamikaze" også fikk seg en god latter på grunn av meg.
Alt for å gjøre folk glad! :P

Utrolig nok overlevde jeg dagen, så vidt. Hehe. Men alt i alt var det jo en ganske arti dag.
Var trøtt når kvelden kom, så vart tidlig natta.

Ellers skjer det ikke så mye. Går i skolearbeid og andre mindre påfunn vi finner på. Har vært mye tennis i det siste, sida det har vært "Australian Open" i Melbourne. Nå er "heldigvis" det over, så TV-programmet er tilbake som normalt. Men måtte jo se finalen mellom Nadal og Federer, og til min ergelse tapte Federer. 

En liten notis: Det stilles spørsmål ved husmorevnene til Agnete i Australia. 
Søndag skulle jeg være flink å støvsuge rommet mitt. Når jeg var ferdig trykte jeg på knappen så ledningen skulle trekke seg inn igjen. Følgende skjedde: Kontakta kom flygende i minst 100km/t og traff fulltreffer på ankelknokkelen min. Til opplysning gjør det forferdelig vondt! Jeg ser automatisk rett ned på venstre ankel for å se hvordan det gikk, ser så på den høyre, for å se hva som er normalt. Ser igjen på venstre, og i løpet av de 2 sekundene har venstre ankel blitt minst dobbelt så stor. Godt gjort.
Lise D. var heldigvis i nærheten og ble min private sykepleier. Behandling ble ispose (fryst pommes fristes gjør susen), iste og trøst. Maria og Lise B. var også gode støttespillere.
Siste rapport fra mandag: Hevelse gått drastisk ned, noe ømt, litt halting. Overlever.

Nå har Week 3 begynt på skola, så tilbake til skolearbeidet!
Soo long!