CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tirsdag 31. mars 2009

Cairns! :D

Nok en gang på tide med oppdatering herfra! Nå har vi vært i Cairns og vi er også vel tilbake på Gold Coast. Fredag morgen kl. halv 7 kom taxien til Varsity Shores og vi ble kjørt til togstasjonen. Flyet vårt gikk fra Brisbane denne gangen, så litt lengre veg til flyplassen. Veldig greit at toget går fra Robina rett til flyplassen, for den nette sum av 100kr ca. 

Rundt halv 9 gikk flyet vårt, og det rakk vi med god margin. Flyturen var ca 2 timer, sier litt om hvor stort detta landet her er. Tross alt samme størrelsen som Europa. 

Vel framme i Cairns var det godt og varmt! Temperaturer på godt over 30 grader var ikke å klage på! Gjorde godt for "kalde" sjeler fra Gold Coast som har hatt mye regn i det siste! Nå skar vel ikke vi klage, men litt må vi få lov til! ;) Hehe.

Været var som sagt herlig, så det første vi gjorde var å sette av bagasjen vår på hostellet. Vi kunne ikke sjekke inn før kl.14, og vi var der kl.12 ca.. Så vi skifta på en do og gikk rett på stranda. Eller, vi trudde vi gikk på stranda. Men det vi kom til var et gigantisk svømmebasseng rett ved strandkanten! De hadde ikke strand der i sentrum.. Lise D. ble mildt sagt skuffa! Hehe. Jeg for min del hadde det alldeles supert, sida jeg ikke er så glad i de store bølgene og alt saltet i havet her. Sola stekte og vi storkoste oss! Senere gikk vi tilbake til hostellet og fant rommet.


Bilde av bassenget, by night.


Inngangen til hostellet vårt.

Gilligans er det største og mest kjente hostellet i Cairns. I tillegg har de en egen klubb, og de har de beste festene er det også sagt. Vi var heldige og fikk rom litt mer i midten av bygningen, så vi slapp det verste bråket fra klubben på natterstid. 
Dette hostellet var 100000 ganger bedre enn det vi hadde i Sydney. Rommene var ganske store, vi kom alle på samme rom, og sengene var ganske gode synes nå jeg. Vi bodde jo på et 6-manns rom, så vi delte rom med en gutt faktisk. Mike het han og var fra Canada. Han skulle være i Australia i 10mnd, og hadde vært her 1,5mnd til nå. Han var på et såkalt "work and travel"-opplegg. Altså reise rundt, jobbe litt for å tjene seg opp penger til å reise videre. Så langt hadde han ikke jobba, men hadde planer om å få seg jobb i Cairns. Første gang vi prata med han om jobb hadde han ambisjoner om å komme inn oljebransjen. Neste gang var det prat på at han skulle jobbe på hostellet. Litt endring i planene med andre ord. Hehe. Men, når man er på sånne opphold må man nok ta de jobbene som er tilgjengelige. Vanskelig å velge og vrake.

Rommet vårt! :)

Fredag kveld gikk vi ut for å spise middag. Vi fant et koselig sted, "Paddywrack" hvis jeg ikke husker feil. Et koselig sted, med mye australsk mat. De serverte krokodille, hai og kenguru. Siden muligheten bød seg, måtte jeg selvfølgelig smake på kenguru! Skippy smakte veldig godt, så jeg var veldig fornøyd med valget! :)


Blide jenter på restaurant!


Skippy, eller "roadkill" som de kaller det er i landet! :P

Vi gikk tidlig til sengs fredag kveld for å være klare og opplagte til lørdag! Vi stod opp i halv 7 tida, for å bli med "Reef Experience" ut til Great Barrier Reef! :D Vi var ganske smarte som reiste utenfor sesong, så vi var ca 50 stk på båten denne dagen, en katamaran om jeg ikke tar helt feil. Båten forlot halv kl.8, og vi var framme på første stedet i halv 10 - 10 tida. Tid for første snorkeltur! 

Lise D. var jo i himmelen her, dette var det hu hadde gleda seg mest til i løpet av hele oppholdet her! Endelig skulle drømmen hennes komme i oppfyllelse!
Jeg for min del var litt skeptisk. Båten stoppa jo midt ute på havet, jeg hadde aldri prøvd å snorkle før, så dette var spennende og skremmende. Heldigvis var det en som jobba på båten som ble med meg ut i revet, fikk litt panikk til å begynne med. Slet litt med pustemåten, men kom seg ganske fort! Hehe. Var helt fantastisk syn i allefall!! Mange fine farger og fisker! Noe av det første jeg såg var en fisk som var lilla/rosa/gul/grønn/blå! Hehe. Helt fantastisk! 

Helskinnet kom vi oss alle tilbake ombord i båten igjen, til slutt. Lise D. var den siste opp av vannet av oss 5, en halvtimestid etter oss andre. Hehe. Det var på tide å spise litt lunsj, og reise videre til neste stoppested. 

Ei stund senere, etter herlig soling på dekk, var det tur for ny snorkeltur. Denne gangen snorkla jeg alene, og det gikk helt fint. Fantastisk syn også her! Virkelig noe som jeg vil huske for resten av livet! Her såg vi også svære skilpadder! Utrolig! :)

Vi kjøpte oss undervannskamera til denne turen. Vi tok alle bilder. Hvor bra de ble, er noe helt anna! Hehe. Lise D. fikk nok de beste bildene sida hu faktisk gikk under vann for å ta nærbilder. Jeg holdt meg fint oppi vannflata, tok bilde og håpte på det beste. Hehe. Ikke alltid det gikk bra, men her kommer noen av bildene som du ser noe på hvertfall! Hehe.
Nå skar det sies at kameraet ikke fanga opp alle fargene der, men det er da noe! :)


"The Great Barrier Reef"


"The Great Barrier Reef"


The great Barrier Reef"

Etter en 8 timers båttur var vi rimelig slitne. Og ikke minst solbrente!! Sola hadde virkelig stått på hele dagen, og det merktes! Hehe. Selv om vi smurte oss jevnt med solkrem, vart det fortsatt varmt gitt! 

Vel tilbake på hotellet var det godt med en dusj for å få av seg noen kilo med salt! :P Så freshe oss litt opp før vi gikk ut for å spise. Denne kvelden gikk vi til "Rattel'n Hum", en koselig restaurant like ved det store bassenget vi bada i dagen før. Her ble det fisk for min del, før det ble en "Strawberry Daiquiri" til dessert! Hehe. Lise B., Diana og jeg avslutta kvelden med å besøke klubben til Gilligans. Helt grei klubb, så det var arti! :)

Lettere røde i toppen av sola, og nyter drinken! :)

Søndag hadde vi ingen store planer, bare slappe litt av og nyte livet før vi skulle tilbake til skolen. Vi spiste en god frokost på en koselig kafé. De hadde faktisk "Norwegian Breakfast" der, så da ble det laks og eggerøre til frokost! Namnam!! :)

Ellers gikk vi bare litt rundt i byen, tok livet med ro. Brukte også litt tid på et rimelig stort shoppingsenter der. På eftan gikk vi også til et nattmarked der de solgte alt mulig. Mye suvernirer, og andre australske ting. Også mange asiatiske sjapper med massasje. Det er virkelig billig her i landet!


På tur i Cairns sentrum! :)

Gammal bygning..

Utsikt mot det store bassenget vi bada i første dagen.

På kvelden gikk vi igjen ut for å spise litt, og da gikk vi tilbake til restauranten vi spiste første kvelden. Maten var så god der, så  vi gikk igjen. Denne gangen ble det biff på meg, med hvitløkssaus! Var kjempegodt! :)

Utafor restauranten.

Blide jenter nyter et godt måltid!


Lise D. koste seg på slutten og lagde "The Great Barrier Reef" ut av diverse rester etter desserten.

Vi gikk tidlig til sengs søndag kveld. Flyet hjem til Brisbane gikk kl.6.00 mandag morgen, så vi stod opp i halv 5-tida. Tidlig!!! Men, vi kom oss alle opp og rakk flyet. Så venta en 1,5 timers togtur hjem til Robina. 

Så var det tilbake til skolehverdagen, og det var nok å gjøre! Lise D. og jeg hadde "Persuasive Speech" på tirsdag, eksamenstalen vår i Public Speaking. Vi skulle overbevise / overtale vårt publikum til å gjøre noe. Lise D. fortalte om "Kreftforeningen" og det de har gjort for henne og familien. Jeg synes talen hennes gikk veldig bra, og hu vant prisen for beste tid! Så Lise D. er nå stolt eier av en enesteående Public Speaking T-skjorte! ;)
Jeg overbeviste folk om å komme til Norge, og fortalte om hvilket fantastisk land vi bor i! ;) Læreren sa at dette var en av mine beste taler, så nå er det bare å håpe på det beste! Siden det var en del av eksamen får vi ikke karakter før i begynnelsen av mai.

Nå begynner det å nærme seg slutten av skola her! Bare 3,5 uker igjen av semesteret på Bond Uni! Om 2,5 uke begynner eksamenstida, lørdag 18.mai er min og Lise D. sin første eksamen i Public Speaking. Deretter går det slag i slag uka etter. Så det er ei spennende tid vi går inn i nå, med avslutning av gruppearbeid og fag. 

Begynner å gå opp for meg at nå er det faktisk ikke lenge til jeg kommer hjem! Rart å tenke på, sida det alltid har vært så lenge til. Jeg er faktisk hjemme om litt over 1 mnd! Så innen den tid bør snøen ha smelta og mai-sola gjort sin entré! ;)

Da får jeg gi meg for denne gang! Kommer ny oppdatering rett som det er, så her er det bare å følge med! :D

torsdag 26. mars 2009

Ut på tur - aldri sur! :)

Then we are off for en ny tur! I morgen, altså fredag, forlater vi Varsity Shores kl.06.30 for å rekke toget til Brisbane Airport. Vi lander i Cairns i 11-12 tida, så da ligger helga foran oss! :) Skar bli godt med frihelg nå, innimellom alt skolearbeidet. Vi har nok å gjøre alle sammen, så da blir det godt med litt avkobling. 


Litt planer for turen har vi, det blir snorkling i Great Barrier Reef på lørdag! Ellers tar vi det meste som det kommer..
Denne gangen skar vi også bo på hostel, men har faktisk hørt positive ting om dette hostellet, så vi håper på det beste! Hehe. 

Vi blir borte til mandag morgen, så da kommer det oppdatering etter det!

See yah! :D

søndag 22. mars 2009

Adrenalin-kick i Dreamworld!

Så er helga igjen over, og vi er en opplevelse rikere. Denne helga var det Dreamworld som stod på programmet! En fornøyelsespark ala Tusenfryd i Norge.

Lise D. kunne dessverre ikke bli med, ettersom hodet hennes ikke ville være helt samarbeidsvillig. Men trur hu overlevde, ettersom hu ikke er hjempeglad i karuseller. Men hu var savna! Altså, det var meg, Lise B og Maria som dro på tur!

Kl.9.05 lørdag morgen tok vi bussen til Pacific Fair, bytta buss til TX2, som skulle bringe oss Dreamworld. Etter en times tid var vi endelig framme, til strålende sol og varmt vær. Kunne det bli bedre?

Parken var svær, og hang også sammen med "White Water World", ganske lik som "Wet'n Wild" vi tidligere har besøkt. Dreamworld hadde flere deler, til og med fått med noen både australske og andre dyr. Barneland var det også. Noe for alle rett og slett!


Gamle bygninger med butikker.


M-reklamer! :)

Vi bestemte oss for å hoppe i det, og bare bli ferdig med den verste karusellen først. Det var "The Giant Drop". En påle på 120m var stappa ned i jorda, og oppover der ble vi heist. I løpet av 90 sekunder ble vi heist opp og pint på toppen av pålen. Herregud så redde vi var!! Vi angra litt når vi satt på toppen der, det skar innrømmes, men nå var det ingen veg tilbake.
Mens vi stod i kø telte vi også sekunder vi kom til å sitte på toppen, vi kom til 30 sekunder. Men, når vi først kom på toppen, glemte vi å telle. 
Samtalen mellom oss 3 på toppen: "Å herregud, det er langt ned!" - Lise B. "Åneij!! Herregud!"- Agnete. "I e glad i dokker!" - Maria. "Har du telt, Maria?" - Agnete. Ikke noe svar. "Maria, har du huska å telle?!" - Agnete. "I har glømt å telle!!!" - Maria.

I løpet av de neste 5 sekundene ble vi bokstavelig talt "droppet" rett ned, 120 meter!! Det var et adrenalin-kick av det ukjente!! "The Giant Drop" er faktisk den største karusellen av sitt slag i hele verden, og befinner seg i Guinness Rekordbok. Sier litt! Hehe.
Men utrolig nok, vi overlevde! ;)

På samma "tårnet" som "The Giant Drop" var det også en karusell til: "Tower of Terror". Det var en "bil" vi satt vi, som ble skutt ut fra en tunnel, kjørte et stykke rett fram på skinnene, før vi ble skutt oppover tårnet. Rett opp - 100 meter! "Bilen" kjørte i 160 km/t. Når bilen stoppa nesten på toppen, var det samme veg tilbake, altså vi kjørte samme vegen baklengs! Heftig! Totalt var vi vektløse i 6,5 sekunder. Kick det og!!

Det berømte "tårnet". Helt på toppen ser du antydning til en "vogn" med 10 personer, livredde! Litt lengre ned ser du "bilen", på det høgeste!! At vi overlevde!

Jeg har ikke bilde av alle karusellene vi tok, men det var en del berg-og-dalbaner. Kjempearti! :) Jeg storkoste meg!

"The Claw". Vi ble svingt fra side til side i 75 km/t. Litt ekkelt, men arti!


Tømmerrenna er en selvfølge, og denne var en type du ble riimelig bløt av! (Ja, jeg fikk LITT vann på meg! :P)

Ellers var det andre morsomheter rundt om i parken, så da ble det jo selvfølgelig photo-shoot.


Krokodille, ikke såå skummel kanskje, men litt.. :P

Hai! Hadde ikke spist på ei stund såg det ut som..

Apporopo dyr de hadde putta inn i parken. De hadde en egen wildlife-avdeling, men det har vi sett en del av nå, så vi stod over. Men, tigere det hadde de! :) Både vanlige og hvite. Kjempesøte pusekatter!

Tigere koser seg i varmen.


Dette var dessverre det nærmeste jeg kom å klappe en tiger. Men han var veldig søt han her og!

Etter mange timers morro fant vi ut at det var på tide å vende nesa hjemover. Og som vanlig tar jeg bilde av utgangen på tur hjem! ;)



Alt i alt en veldig bra dag!

På lørdag kveld dro vi på kino; "Confessions of a Shopaholic". Arti film! Men må innrømme det var godt å komme seg i seng lørdag kveld, sov godt den natta!

Nå er det igjen mandag, og nå er det faktisk uke 10!! Tida går sinnsykt fort nå, pga alt skolearbeidet! I dag, den 23.mars, er det faktisk akkurat 1 mnd til siste eksamen er unnagjort. Og etter det regner jeg med tida går enda fortere!

På fredag morgen drar vi igjen på tur, denne gangen til Carins. Tid for å snorkle i Great Barrier Reef! Et stort høydepunkt i stressende skoletid! 
Så bare å følge med for nye innlegg! 
Ligger forresten flere bilder på Facebook, for de som har tilgang til det! :)

Cheers!

tirsdag 17. mars 2009

Sydney! :D

Endelig et livstegn herfra igjen! Ja, vi har overlevd ei langhelg i Sydney! :) Og ei bra helg, det var det, alt i alt.

Torsdag kveld etter en skoledag satte vi kursen mot Coolangatta, Gold Coast Airport. Flyet letta kl.18.40, og vi var framme kl.22 ca. Siden Sydney ligger i New South Wales, måtte vi flytte klokka en time fram. Vi kom oss ut av flyet, litt i villrede om hvor vi skulle, og hvordan vi skulle komme oss til hostellet vårt. Enkleste løsning, og antageligvis eneste på den tida av døgnet, taxi. Vi kom fram til hostellet vårt, "Chiliblue Backpakers", Kings Cross. Vi slet litt med å finne det til å begynne med, men fant ei smal dør innimellom alt anna som var vegen inn. Og det var i grunn vegen inn til "helvete", for å ta i. Hehe. 
For sjeler som ikke er vant til backpackerliv (de fleste av oss hvertfall), falt ikke dette i smak, mildt sagt. Vi var jo 5 stk, og vi var spredt over 4 rom. Rommene var små, køyesenger, og innvadert av andre folk. Der jeg skulle sove var det klær, sminke, håndklær og andre ting spredt over alt. Maria og Diana delte rom, mens vi andre beveget oss til det ukjente. De fleste doene var forresten i ustand, smale ganger, og kakerlakker som koste seg rundt om kring.

Vi kom jo sent på kvelden, så ingen vits å gå ut for kvelden. Jeg og Lise D ble sittende på kjøkkenet/fellesområdet for ingen av oss ville legge oss. Overkøye på et rom fylt av fremmede var ikke det som frista mest. For å få tida til å gå bestemte vi oss for å gå ut en tur, evt sjå etter andre overnattingssteder i området, som var litt mer innbydende. Dette endte opp i at vi flytta ut fra "Chilieblue" og inn på et hotel, litt lenger borti gata. Et bra hotell etter norsk standard, 350kr natta. Veldig fornøyde at vi kom oss unna hostellet. 
Det var ikke helt sånn vi hadde forventa hostell-livet, noe som sikkert er vår "feil". Jeg er ikke vant til det, trudde det skulle gå bra, men det gikk ikke. Hehe. Alt hadde vært bedre om vi hadde fått bo på samme rom, men det skjedde jo da ikke. 

Menmen, etter en god natts søvn på hotellet sjekka vi ut, før vi fant oss et annet, enda billigere. Motell i norsk standard. Helt greit, og veldig koselig! :)
Så gikk vi tilbake til hostellet, for å levere tilbake nøkler og si at vi ikke var helt fornøyd. Mannen bak disken, som også var driveren av hostellet, hadde tydeligvis en dårlig dag. Dette endte opp i at han skjelte oss ut, kalte oss løgnere, og at vi slapp å betale. Merkelig opplevelse, men vi var glad til sida vi slapp å betale! Hehe.

Dama på vårt nye motel forklarte oss en fin vei å gå til sentrum, så vi kunne se litt av Sydney, i stedet for å ta t-bane eller buss. På vegen fant vi også et sted vi spiste frokost.


Det smakte veldig godt med mat etter opplevelsene kvelden før og begynnelsen av dagen.

Som sagt fulgte vi en fin veg der vi fikk en kjempefin utsikt mot Operahuset og Sydney Harbour Bridge.  Det var like stas å sjå det igjen for min del!


Sydney Operahouse & Sydney Harbour Bridge.


Vi er der vi og!! :)

Ettersom vi gikk fikk vi også bedre utsikt til selve byen. Ikke helt som Norge detta her, skyskrapere over alt.


Sentrum av Sydney. Legg merke til Sydney Tower til venstre i bildet.

Etter hvert som vi gikk kom vi nærmere og nærmere Operahuset.


Blide jenter på tur!


Lise D var litt skuffa over at Operahuset var så "lite". Men ellers var det stas å være der.

Fra Operahuset har man perfekt utsikt til Sydney Harbour Bridge. Brua er ca 1,1km lang, 134m høg, og den ble bygget i 1923-1932, for å binde nord og sør sammen.


Blid jente på tur!

Vi gikk virkelig inn for å være turister denne dagen, og tok derfor et cruise i havna for å se byen derfra også. Båten kjørte oss ut fra Circular Quay, under Sydney Harbour Bridge og inn til Darling Harbour. 


Havna vi kjørte ut fra, Circular Quay. 


Jenter på båttur! :)


Vi passerte under brua, fin utsikt tilbake til Operahuset.

Vi gikk av båten i Darling Harbour, og besøkte Sydney Aquarium. Kjempestort og kjent akvarium. Her hadde de alle typer fisker og andre ting som lever i havet. 


Søte, små pigviner!

Noe som er spesielt med Sydney Aquarium er at de har undervannstunneler i 2 "basseng" der.. Så man kommer enda nærmere dyrene, der de svømmer over og ved siden av deg.


Lise er litt skeptisk, men trives ellers veldig godt! :)


Ei sjøku, og ellers andre fargerike fisker! 


Vi fant Nemo! To stykker til og med! :D


Det var haier der også.. Var nærme nok i grunn detta, trenger ikke møte de ellers nå! Hehe.


Ei stor rokke..


Korallrev.

Etter akvariumet tok vi en is i Darling Harbour, nøt finværet og utsikten! :)


Darling Harbour.

Neste post på programmet var Sydney Tower. Tårnet er 230m høgt, og gir en fantastisk utsikt over byen og områdene rundt. 


Meg på toppen, med Sydney Harbour Bridge i bakgrunn.


Utsikt fra tårnet. Her mot Kings Cross, der vi bodde.

Middag ble spist ute, det måtte vi unne oss. Her kommer et bilde fra restauranten som låg dør-i-dør med motellet der vi bodde. Vi fikk kuponger fra motellet hvis vi spiste der. På morgenen fikk vi 5 dollar avslag på frokost, og på kvelden fikk vi 1 vinglass per middagsrett. Veldig greit! :) Her spiste vi fredag kveld, pizza på gjengen. 



Lørdag var vi enda mer turister, vi ble med "City Sightseeing", en rød liksom-London buss kjørte oss rundt i hele byen, så vi var sikre på at vi fikk med oss alt. Lise D var dessverre igjen på hotellrommet denne dagen, pga migrene. 
Vi 4 resterende tok bussen rundt for å få med oss hva byen hadde å tilby.
Jeg var også i "himmelen" når jeg fikk besøke en 3 etasjes Apple-butikk. Fantastisk! :)


Sydney Tower + kunst.

Vi ble med bussen litt ut av byen, til Bondi Beach. Verdenskjent strand, så den måtte sees! Kjempefin strand, og kjempestor! Når sesongen er på topp er det ca 40 000 personer på stranda om dagen for å slikke sol og surfe. 


Jeg og Diana på Bondi! :)

Når det er ei såpass stor strand sier det seg sjøl at det må være livvakter der. De har de faste ansatte som holder til i tårnet, i tillegg til de som jobber der frivillig. 
For tida i Australia går også en serie ved navn "Bondi Rescue", altså en egen serie om livvaktene på Bondi. Derfor dette bildet! Hehe. De kan ha opptil mange redninger om dagen, spesielt turister om havner langt ut pga bølgene, surfe-ulykker og andre ting. Noen sjeldne ganger kommer det også hai.. Er faktisk ikke forferdelig lenge sida det var hai-angrep på Bondi, men sånne ting hører med når man er i Australia.


Lifeguard på vakt.


Som sagt, ei stor strand!

Lørdag kveld gikk vi også ut for å spise en bedre middag. Det regnet, tordnet og lynte veldig, men vi trosset været og gikk ut. Koselig var det! Etterpå fant vi oss en bar og tok en drink før vi tok kvelden. 
Her er vi på tur hjem fra byen, foran ei fontene på Kings Cross.



Kings Cross er vel mest kjent som det litt mer "tvilsomme strøket" av Sydney. Det er her alle strippe-klubbene og sånne ting ligger. Også veldig mange andre barer. Kan være farlig om man går alene, men vi 5 jentene holdt sammen hele tida, og vi klarte oss bra.
På dagtid er det helt annerledes, et kjempekoselig sted. En fin park, mange folk i gatene, barnefamilier som andre. Så det er en stor konstrast mellom dag og natt.

Søndagen ble brukt til minst mulig, vi var på kino på Darling Harbour. De har IMAX-kino der, så vi såg en film i 3D - "Wild Ocean".
På ettermiddagen tok vi taxi tilbake til flyplassen, venta der ei stund, før vi kom oss på flyet i retning Gold Coast. Pga tidsforskjell forlot vi Sydney kl.18.15 og landa på Coolangatta kl.18.40. Så det var en effektiv flytur.


Venter på taxi utenfor motellet.

Helga gjorde godt, godt å komme seg litt unna skole og sånne ting, bare slappe av ei stund. Så får vi mer energi til å fortsette med skolearbeidet som venter. For det er det nok av!
Forsåvidt ei rolig uke nå, men neste uke venter ny prøve i International Business. I tillegg drar vi jo til Cairns neste fredag, altså 27.mars, så litt som må være ferdig til da.

Dette var alt for denne gang! Ny oppdatering kommer plutselig! ;)