CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

søndag 8. februar 2009

Regnskog, alpakka og vin! :)

Lørdag 7. feb var ny utfluktsdag for Lillehammer-jentene på tur. Denne lørdagen ble vi med "Autralian Day Tours" på tur ut fra storbyene og ut i bushen. Vi ble med opp til Lamington National Park som ligger i Tamborine Mountain. Flott sted med verdens største område av regnskog. Det ligger 25km vest for Surfers Paradise.

Det første vi gjorde var å besøke et utsalg av opaler. En familiebedrift som utvant og solgte opaler. Et kjempestort område i Australia har opaler i bakken, så det er aktivitet i området. Deretter drog vi ut fra byen og opp i fjellene. (Ja, det finnes faktisk fjell. Utrolig, men sant. Ca 800m over havet.)

Vi besøkte et lite turiststed, Gallary Walk, før vi drog opp til toppen av Mount Tamborine. Her kunne man gå ut på flere bush-walks. Vi hadde ikke så god tid, men vi gikk "Tree top walk". Ikke så spektakulært som vi hadde trodd, men var da gøy å se.


Jenter på tur! :)

På turen såg vi mange rare trær, og hvordan de har formet seg  i løpet av mange år.


Litt ekkelt, sida det var hengebroer, men ikke fryktelig skummelt. Fikk utsikt over regnskogen hvertfall, som er en veldig tettvoksende skog.




Regnskog.

Etter å ha tilbragt rundt 2 timer på fjellet, drog vi nedover igjen. På veg nedover stoppa vi på en alpakka-farm. Vi fikk hilse på alpakkaen Roy. Han var veldig tam, så vi kunne klappe han og ta bilder med han. Ulla hans var kjempemyk, fin erstatning til saueull. Litt dyrere dog. 


Meg, Roy og Maria! :)


Her er bussen vi kjørte rundt med.

Siste stopp på turen var vinsmaking hos O'Riellys. En stor vinprodusent i Australia, og vi fikk smake litt. 



Etter en lang dag på tur var det godt å komme hjem, ta en dusj og slenge seg på sofaen og se på film. 

Livet ellers er som normalt, det går i skole og sol. Neste lørdag blir det antageligvis basketballkamp!

Men nå har jeg time så må stikke!
Cheers! :)

0 kommentarer: