CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 15. april 2009

Påske in the Australian country!

Vel overstått påske og vel så det til alle lesere! :) Har fått høre at antall lesere stadig stiger, så dette begynner å bli bra! Arti å høre mange følger med på bloggen! Må bare beklage at det tar litt tid mellom hver oppdatering.. Er litt anna som skjer og! Hehe. Har nemlig hørt no rykter om at det begynner å nærme seg eksamen på skola.. Kan ikke skjønne detta...

Men først kommer en oppdatering fra påsketuren til meg og Lise D! :) Vi leide bil gjennom et reisebyrå på skola, Student Flights, som gjør alt veldig greit for oss. Vi slipper å betale ei avgift for "young drivers", sida vi er under 25, så det er veldig gunstig for oss. I tillegg ordner de med forsikring til oss. Vi leide en liten bil for denne gangen, så det ble en Nissan Tiida. 

Lille søte bilen vår!

Søt liten bil, som var god å kjøre. Tok også automatgir, noe som var helt herlig!! Hehe. 


Jenter på tur! :)

I følge Google Maps skulle kjøreturen ta rundt 5 timer, altså 6 timer med stopp, noe som stemte veldig bra! Vi begynte kl.12 fra Sufers Paradise, så vi skulle i teorien komme fram før det var mørkt.

Ingen kjempespennende veg vi kjørte på akkurat...

Som alle vet er Australia et veldig flatt land, noe som merkes på vegnettet. Er ofte man ser veldig lange sletter med veg, som bare går rett fram. Og det merka vi! Så det var godt å ha cd og Lise ved sida av meg, så jeg ikke vart altfor trøtt. 

Så etter 6 timers, som antatt, var vi endelig framme! Etter et par stopp på bensinstasjoner, kom vi endelig fram til Gayndah! Og vi rakk det før det vart mørkt. Problemet på sånne landeveger her på kveldstid er alle kenguruene. De kommer fram da, så det er fort gjort å kjøre på de. Vi såg et par langs vegen, døde riktig nok. Roadkill. Glad vi slapp unna det!

Vi kom fram til Country Roads Motor Inn, Gayndah!

Kristian og Esther tok hjertelig i mot oss til sitt nye hjem her i Australia. Det var et kjempefint 4 stjerners motell! Vi fikk et kjempefint rom for helga, og vi innlosjerte oss, klare for ferie! :)

Country Roads Motor Inn Gayndah.

Rommet vårt! :)

Resten av kvelden satt vi ute og koste oss og prata. 

Lørdag sov vi lenge, og stod opp i 10-tida. Og det var godt!! Etterlengta også.. Esther lagde kjempegod frokost til oss, før hu tok oss med ut på sightseeing rundt i Gayndah. Først drog vi opp til et fint utsiktspunkt, McConnel Lookout, litt utafor byen, for å få litt oversikt over stedet! Rolig og koselig på toppen, og kjempefin utsikt. Det er veldig mange appelsin-dyrkere i området, så vi såg mange appelsintrær.

Lise, Esther og meg på toppen! :)

Vi var også en tur innom Gayndah Show, et show med alt mulig rett og slett! En mann satt der med masse reptiler, elever hadde utstilling av ting de hadde laget, det var hundeutstilling, sprangridning, og mye anna rart!! Også ei gal dame som hadde laga mange antrekk ut fra søppel fra gården. Spesielt.... Samling av det meste altså. Arti arti. Hehe.

Videre drog vi til "The Big Orange", en lokal produsent av appelsiner, mandariner og anna frukt. Der spiste vi scones og drakk kjempegod appelsin-/mandarinjuice! Kjempegodt!


Maskoten til Gayndah er GayDan. Kjekkas!!

Etter dette måtte Esther tilbake å jobbe litt, så jeg og Lise tok oss en gåtur rundt i byen, for å virkelig få med oss alt. Alt var unnagjort på en halvtime.... Hehe.


Kart over Gayndah!


Posering foran en kanon! 


Posering foran en statue. Hvilken? Uvisst. En mann på hest hvertfall!


"The Clock", foran Court House.


Til ære for mamman til Lise!

Etter den laaange sight-seeing turen ble vi med Kristian på den lokale puben. Det er 3 pub'er i byen, og folk sitter der fra kl.12 til kl.18. Ellers er det stille. Vi ble med, og satt ute og nøt en kald øl. Vi fikk med oss litt drama da også - i korte trekk: ei dame ble litt sint, angrep en motelleier, så kom politiet (1 av de 2 politimennene i byen) og arresterte dama. Det var også et barn inni bildet. Barnet ble overlatt til barnefaren (tror vi) da mora ble arrestert. Han begynte da å tråle byen rundt for å få tak i mer alkohol, men det viste seg at dama hadde alle pengene hans, i tillegg til at motell-eieren eide bottle shop'en og pub'en, altså det ble vanskelig for mannen å kjøpe alkohol. Etter det vet vi ikke stort mer enn at det kom enda en politibil til byen, som ingen vet hvor kom fra, for å lete etter mannen. Hvordan det hele endte vet vi ikke. Vi hadde hvertfall underholdning. 
(Beklager hvis dette var vanskelig å skjønne, i grunn ikke veldig relevant. Spør for nærmere detaljer.)

Lørdag kveld grilla vi og koste oss. Smakte godt med kylling, biff og pølser! Vi ble sittende ute utover kvelden, bare prate og nøt ferien!

Søndag sov vi også lenge, ingen spesielle planer for dagen. Det ble en photoshoot-dag, som dere kan se på bildene:


Kristian og Esther vasker opp!


Kristian og Esther i resepsjonen!


Esther, Lise og Kristian poserer! :)


Lise og Kristian foran inngangen til leiligheta dems.

Vi fikk litt reisetips fra Kristian og Esther i forbindelse med roadtripen vår etter skoleslutt. Såg på litt kart og sånne ting, så det var til god hjelp!
Kl.14 ca forlot vi Gayndah, så vi fikk mest dagslys å kjøre i. Kjett å reise, for vi trivdes veldig godt på ferie! Men vi måtte...


Måtte bare ta bilde av et koala-skilt! Såg en del sånne på vegen! Såg dessverre ingen koalaer..

I 20-tida var vi trygt hjemme på Varsity Shores, etter en lang kjøretur! Da koste vi oss med påskeegg, sida det tross alt var skikkelig påske! :)

Nå er vi inne i den mest hektiske perioden på skola, eksamenstid. 
Her er en oversikt over eksamnene til meg og Lise:
Lørdag 18.april, kl.08.00-10.00: Public Speaking
Tirsdag 21.april, kl.11.30-13.30: International Business
Onsdag 22.april, kl.08.00-10.00: Organisational Behaviour
Torsdag 23.april, kl.15.00-17.00: Internet Advertising

Så dette må jeg si vi virkelig ser fram til! Hehe. Nok av ting å lese på, så jeg må si jeg gleder meg til neste torsdag kveld!! Hehe. 

Nå må jeg skrive litt notater til eksamen, så kommer det mer oppdatering om tida framover senere! Vi har planlagt turen herfra til Melbourne, så kommer nærmere inn på det veldig snart!

Så det er bare å følge med videre! :)
Cheers!

0 kommentarer: