CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tirsdag 28. april 2009

Suitcasing in a nice car!

Nå har vi vært på vegen i 5 dager allerede, og alt er bra så langt! :)

Vi har nå bevega oss sikk-sakk nedover landet og befinner oss for øyeblikket på en Mac Donald's i Wollongong. De stedene vi har sovet har til nå ikke hatt internett, så da er det veldig greit med en Macca's med internett!


Vi har funnet en fin betegnelse på oss selv: "Suitcasing in a nice car", i stedet for backpackere. Vi har jo tross alt bilen stappa av baggasje (jeg og Lise D har jo 2 baggasjer siden vi flyr via USA), men det er plass til oss 4 så da er vi fornøyd! Hehe


Her er bilen vi kjører nedover, en Mitsubishi Outlander, veldig ny, kun gått 30 000km. Veldig god å kjøre også!

Første stopp på ruta vår var Byron Bay, Australias østligste punkt. Bilder under er fra stranda der.  Vi kjørte også opp til fyrtårnet (veldig kjent), men der var det ikke parkeringsplass til oss, så vi fikk ikke gått ut og sett..


Byron Bay! :)

Vi dro heller videre på turen vår, og kjørte 3 timer ca til Glen Innes, en skots by inni landet. Her sov vi på en campingplass i ei koselig lita hytte. 
Dagen etter besøkte vi den Australske versjonen av "Stonehenge", alle stenene som står rundt i en sirkel i Skottland. 

Koser på stenen! :)

Videre gikk turen til Coffs Harbour, der skulle vi se "The Big Banana", og den fant vi! :)


"The Big Banana"

Etter Coffs Harbour kjørte vi videre til Armidale, den høyest liggende byen i Australia. Nå begynte vi å kjenne at det var vinter ute, og bukse og genser var veldig nødvendig.

Neste dag kjørte vi til Tamworth for å se "The Big Golden Guitar". Tamworth er country-hovedstaden i Australia, så derfor den store gitaren! :)


"The Big Golden Guitar"


Alle er så blide på tur atte! :)


Dette er stort sett hva vi ser når vi kjører på veger på landet i Australia. Veldig flatt og mye sauer og kyr.

Videre gikk ferden fra Tamworth til Palm Beach, nord for Sydney. Dette er stranda hvor "Home and Away" spilles inn, så vi måtte innom!! Hehe. Dessverre var det ikke innspilling når vi var der, men vi fikk sett litt for det! :) Vi overnatta her fra mandag til tirsdag, og dro på stranda på tirsdag morgen.


Summer Bay! 

Når vi forlot Palm Beach låg vi foran skjema, så vi dro rett til Blue Mountains som var planlagt senere på dagen. Sida vi kom dit såpass tidlig tok vi omvisning i fjellkjeden på tirsdag i stedet for onsdag som først var planlagt. 
Vi dro til "Blue Mountains Scenic World". Blue Mountains er et kjent fjellområde vest for Sydney og er kjent for blåskjæret i fjellene. I "Scenic World" var det 3 ulike "rides" vi kunne kjøre for å se mest av fjellet, en "Skyway", "Cableway" og "Railway". "Skyway" gikk fra en fjelltopp til en anna, og under er det bilde av overgangen. Midt i mellom fjellene var det høgeste punktet, med 230m rett ned! "Cableway" og "Railway" gikk opp og ned fjellsiden, kjempeutsikt! :)


Ca 230m rett ned!!

Det mest kjente i fjellkjeden er fjellene "The Three Sisters". Det er et sagn bak disse 3 fjelltoppene som aboriginerene har. (Kommer tilbake til det senere).

"The Three Sisters"

Nå har vi kommet oss til Wollongong, og vi har allerede sett litt av byen. Nå har vi spist lunsj så da er det mer sightseeing videre! :)

Kommer nok ei oppdatering igjen etter hvert når internett er oppegående! :)
Snakkes!

PS: Vi har ikke merka noe til svineinfluensaen her. Håper det holder seg slik også. Jeg og Lise D er spent på hvordan det blir i LA, men tar ting som det kommer og håper på det beste! :)

0 kommentarer: