CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 30. april 2009

Canberra!

Nå kommer en liten hilsen fra Canberra, hovedstaden i Australia! Her ankom vi torsdag ettermiddag etter en kjøretur fra Wollongong. I Wollongong bodde vi på en bar, "Dicey Rileys" som også hadde sengeplasser. Ikke av det nyeste slaget noe av interiøret, bortsett fra badene.

Dette resulterte i en "spennende" opplevelse under matlagingen. Det tok litt fyr på komfyren (under plata), så da fikk vi skapt litt action for de som eide "Dicey Rileys", og det resulterte i at kokken lagde ferdig maten vår! Grei deal forsåvidt! Hehe.

Torsdag morgen drog vi videre nedover kysten, ned gjennom Ulladulla, og til Batemans Bay. Der hadde vi lunsjpause før vi satte kursen videre mot Canberra, hovedstaden! Vi ankom i 4-tida til "Victors Lodge" der vi skulle bo i en natt. 
På ettermiddagen gikk vi til "The House Of Parliament", hvor presidenten og det hele holder til. 

Vi benyttet oss av kjøkkenet her også for å lage mat torsdag kveld, denne dagen stod Maria og Lise D for kjøkkentjenesten, og vi fikk servert taco. Og kjøkkenet var like helt! Flott! Hehe.

I dag, fredag, er planen å sjå litt mer av Canberra, mer av sentrum osv. Senere kjører vi til Albury hvor vi skar ha en overnatting. Planen videre er å dra til Ballarat tidlig lørdag morgen, så vi får besøkt "Souverign Hill", en gammel autentisk gullgraverlandsby. Jeg var der sist jeg var i landet, så regner med det blir gøy å se igjen. Der kan vi faktisk også grave etter gull! Hehe.
Vi har en overnatting i Ballarat før vi søndag morgen kjører ned til Warrnambol der "The Great Ocean Road" begynner. Og søndag kveld er vi forhåpentligvis i Melbourne.

Da vet dere litt hva vi skar ut på framover! Følg med for plutselig oppdatering! :)

tirsdag 28. april 2009

Suitcasing in a nice car!

Nå har vi vært på vegen i 5 dager allerede, og alt er bra så langt! :)

Vi har nå bevega oss sikk-sakk nedover landet og befinner oss for øyeblikket på en Mac Donald's i Wollongong. De stedene vi har sovet har til nå ikke hatt internett, så da er det veldig greit med en Macca's med internett!


Vi har funnet en fin betegnelse på oss selv: "Suitcasing in a nice car", i stedet for backpackere. Vi har jo tross alt bilen stappa av baggasje (jeg og Lise D har jo 2 baggasjer siden vi flyr via USA), men det er plass til oss 4 så da er vi fornøyd! Hehe


Her er bilen vi kjører nedover, en Mitsubishi Outlander, veldig ny, kun gått 30 000km. Veldig god å kjøre også!

Første stopp på ruta vår var Byron Bay, Australias østligste punkt. Bilder under er fra stranda der.  Vi kjørte også opp til fyrtårnet (veldig kjent), men der var det ikke parkeringsplass til oss, så vi fikk ikke gått ut og sett..


Byron Bay! :)

Vi dro heller videre på turen vår, og kjørte 3 timer ca til Glen Innes, en skots by inni landet. Her sov vi på en campingplass i ei koselig lita hytte. 
Dagen etter besøkte vi den Australske versjonen av "Stonehenge", alle stenene som står rundt i en sirkel i Skottland. 

Koser på stenen! :)

Videre gikk turen til Coffs Harbour, der skulle vi se "The Big Banana", og den fant vi! :)


"The Big Banana"

Etter Coffs Harbour kjørte vi videre til Armidale, den høyest liggende byen i Australia. Nå begynte vi å kjenne at det var vinter ute, og bukse og genser var veldig nødvendig.

Neste dag kjørte vi til Tamworth for å se "The Big Golden Guitar". Tamworth er country-hovedstaden i Australia, så derfor den store gitaren! :)


"The Big Golden Guitar"


Alle er så blide på tur atte! :)


Dette er stort sett hva vi ser når vi kjører på veger på landet i Australia. Veldig flatt og mye sauer og kyr.

Videre gikk ferden fra Tamworth til Palm Beach, nord for Sydney. Dette er stranda hvor "Home and Away" spilles inn, så vi måtte innom!! Hehe. Dessverre var det ikke innspilling når vi var der, men vi fikk sett litt for det! :) Vi overnatta her fra mandag til tirsdag, og dro på stranda på tirsdag morgen.


Summer Bay! 

Når vi forlot Palm Beach låg vi foran skjema, så vi dro rett til Blue Mountains som var planlagt senere på dagen. Sida vi kom dit såpass tidlig tok vi omvisning i fjellkjeden på tirsdag i stedet for onsdag som først var planlagt. 
Vi dro til "Blue Mountains Scenic World". Blue Mountains er et kjent fjellområde vest for Sydney og er kjent for blåskjæret i fjellene. I "Scenic World" var det 3 ulike "rides" vi kunne kjøre for å se mest av fjellet, en "Skyway", "Cableway" og "Railway". "Skyway" gikk fra en fjelltopp til en anna, og under er det bilde av overgangen. Midt i mellom fjellene var det høgeste punktet, med 230m rett ned! "Cableway" og "Railway" gikk opp og ned fjellsiden, kjempeutsikt! :)


Ca 230m rett ned!!

Det mest kjente i fjellkjeden er fjellene "The Three Sisters". Det er et sagn bak disse 3 fjelltoppene som aboriginerene har. (Kommer tilbake til det senere).

"The Three Sisters"

Nå har vi kommet oss til Wollongong, og vi har allerede sett litt av byen. Nå har vi spist lunsj så da er det mer sightseeing videre! :)

Kommer nok ei oppdatering igjen etter hvert når internett er oppegående! :)
Snakkes!

PS: Vi har ikke merka noe til svineinfluensaen her. Håper det holder seg slik også. Jeg og Lise D er spent på hvordan det blir i LA, men tar ting som det kommer og håper på det beste! :)

fredag 24. april 2009

Siste hilsen fra Gold Coast!

Dette er da siste hilsen fra Gold Coast! Vi har nå pakket og vasket oss ut fra Villa 97 på Varsity Shores. Litt trist, men blir arti å komme oss videre også! :)

Vi har leid oss en Mitsubishi Outlander for turen, så satser på at det skar bli bra!! :)

Skar få til noen oppdateringer undervegs, så det er bare å stikke innom rett som det er!
Snakkes! :D

tirsdag 21. april 2009

Eksamenstid!

I skrivende stund er det onsdag, og jeg og Lise D er ferdig med 3 av våre 4 eksamner. På lørdag begynte vi friskt med Public Speaking klokka 8 på morran. Videre var det tirsdag kl.11.30 med International Business, før det var Organisational Behaviour kl.8.00 på onsdag. Det har jammen meg gått i et!! Akkurat nå sitter jeg og leser til siste eksamen i Internet Advertising. Begynner å kjenne at det har blitt mye lesing og lite søvn i det siste, så gleder meg virkelig til eksamen er over i morra! Kl.15 begynner det, så har enda tid til å lese først på dagen. 


Innimellom lesing blir det jo litt pakking også. Lørdag forlater vi jo Gold Coast, så er litt som må ordnes! Helt utrolig å tenke på at tida har gått så fort, og at det bare er 21 dager til vi kommer hjem!! Hehe. Rart er det å være ferdig med skola, noe som virka så langt fram i tid når vi først begynte. Men tru det eller ei, her er vi gitt! 

Som jeg sa i forrige innlegg har vi bestemt kjørerute herfra til Melbourne. Det blir en kjøretur på ca 270 mil i følge Google Maps, så det er et stykke! Hehe. Det er jeg som hovedsakelig skar kjøre, men Lise D har fått forsirking hu også, så forhåpentligvis får vi bytta på litt. :)

Kjøreruta vår!

Som dekk ser, vi skar ikke kjøre rett ned.. Det er jo tross alt en roadtrip, så vi skar oppleve mest mulig! Vi skar blant anna innom Byron Bay - Australias østligste punkt, stranda hvor de spiller inn "Home and Away", Coffs Harbour, Wollongong, Canberra - hovedstaden, Ballarat - i nærheten der jeg var sist, der skar vi besøke "Souverign Hill", en autentisk gullgraverlandsby. Videre sørvestover til Warrnambool, hvor vi starter "The Great Ocean Road". Når den er over kjører vi rett til Melbourne hvor vi finner motellet hvor vi skar sove.

Vi forlater som sagt Gold Coast 25.april og forventer å være framme i Melbourne 3.mai, hvis alt går etter planen. Skar nok ikke sjå bort i fra at noe kan endre seg på vegen, sida man aldri kan vite hva som kan vente en. Men vi håper alt skar gå bra! :)

Skar i allefall bli godt med ferie nå! Hehe. Kjenner det trengs etter denna eksamenstida! Oppleve enda litt før vi forlater landet! Blir rart å reise herfra, etter å ha bodd her i nesten 4 mnd.. 
Vasking står også for tur, og pakking ikke minst! Har blitt litt mer enn hva jeg kom med, merkelig nok!! Hehe. Jeg og Lise D var smarte så vi drar gjennom USA hjem, altså vi kan ha med oss 2 kofferter a 23kg! Så da sparer vi penger på å sende ting hjem.. Og kiloene trengs, sida det har vørti en del ting! Blir litt upraktisk å reise rundt med 2 kofferter, men det får vi overleve!

Skar prøve å få til ei oppdatering til fra Gold Coast før vi drar! Så det er bare å følge med! :D

onsdag 15. april 2009

Påske in the Australian country!

Vel overstått påske og vel så det til alle lesere! :) Har fått høre at antall lesere stadig stiger, så dette begynner å bli bra! Arti å høre mange følger med på bloggen! Må bare beklage at det tar litt tid mellom hver oppdatering.. Er litt anna som skjer og! Hehe. Har nemlig hørt no rykter om at det begynner å nærme seg eksamen på skola.. Kan ikke skjønne detta...

Men først kommer en oppdatering fra påsketuren til meg og Lise D! :) Vi leide bil gjennom et reisebyrå på skola, Student Flights, som gjør alt veldig greit for oss. Vi slipper å betale ei avgift for "young drivers", sida vi er under 25, så det er veldig gunstig for oss. I tillegg ordner de med forsikring til oss. Vi leide en liten bil for denne gangen, så det ble en Nissan Tiida. 

Lille søte bilen vår!

Søt liten bil, som var god å kjøre. Tok også automatgir, noe som var helt herlig!! Hehe. 


Jenter på tur! :)

I følge Google Maps skulle kjøreturen ta rundt 5 timer, altså 6 timer med stopp, noe som stemte veldig bra! Vi begynte kl.12 fra Sufers Paradise, så vi skulle i teorien komme fram før det var mørkt.

Ingen kjempespennende veg vi kjørte på akkurat...

Som alle vet er Australia et veldig flatt land, noe som merkes på vegnettet. Er ofte man ser veldig lange sletter med veg, som bare går rett fram. Og det merka vi! Så det var godt å ha cd og Lise ved sida av meg, så jeg ikke vart altfor trøtt. 

Så etter 6 timers, som antatt, var vi endelig framme! Etter et par stopp på bensinstasjoner, kom vi endelig fram til Gayndah! Og vi rakk det før det vart mørkt. Problemet på sånne landeveger her på kveldstid er alle kenguruene. De kommer fram da, så det er fort gjort å kjøre på de. Vi såg et par langs vegen, døde riktig nok. Roadkill. Glad vi slapp unna det!

Vi kom fram til Country Roads Motor Inn, Gayndah!

Kristian og Esther tok hjertelig i mot oss til sitt nye hjem her i Australia. Det var et kjempefint 4 stjerners motell! Vi fikk et kjempefint rom for helga, og vi innlosjerte oss, klare for ferie! :)

Country Roads Motor Inn Gayndah.

Rommet vårt! :)

Resten av kvelden satt vi ute og koste oss og prata. 

Lørdag sov vi lenge, og stod opp i 10-tida. Og det var godt!! Etterlengta også.. Esther lagde kjempegod frokost til oss, før hu tok oss med ut på sightseeing rundt i Gayndah. Først drog vi opp til et fint utsiktspunkt, McConnel Lookout, litt utafor byen, for å få litt oversikt over stedet! Rolig og koselig på toppen, og kjempefin utsikt. Det er veldig mange appelsin-dyrkere i området, så vi såg mange appelsintrær.

Lise, Esther og meg på toppen! :)

Vi var også en tur innom Gayndah Show, et show med alt mulig rett og slett! En mann satt der med masse reptiler, elever hadde utstilling av ting de hadde laget, det var hundeutstilling, sprangridning, og mye anna rart!! Også ei gal dame som hadde laga mange antrekk ut fra søppel fra gården. Spesielt.... Samling av det meste altså. Arti arti. Hehe.

Videre drog vi til "The Big Orange", en lokal produsent av appelsiner, mandariner og anna frukt. Der spiste vi scones og drakk kjempegod appelsin-/mandarinjuice! Kjempegodt!


Maskoten til Gayndah er GayDan. Kjekkas!!

Etter dette måtte Esther tilbake å jobbe litt, så jeg og Lise tok oss en gåtur rundt i byen, for å virkelig få med oss alt. Alt var unnagjort på en halvtime.... Hehe.


Kart over Gayndah!


Posering foran en kanon! 


Posering foran en statue. Hvilken? Uvisst. En mann på hest hvertfall!


"The Clock", foran Court House.


Til ære for mamman til Lise!

Etter den laaange sight-seeing turen ble vi med Kristian på den lokale puben. Det er 3 pub'er i byen, og folk sitter der fra kl.12 til kl.18. Ellers er det stille. Vi ble med, og satt ute og nøt en kald øl. Vi fikk med oss litt drama da også - i korte trekk: ei dame ble litt sint, angrep en motelleier, så kom politiet (1 av de 2 politimennene i byen) og arresterte dama. Det var også et barn inni bildet. Barnet ble overlatt til barnefaren (tror vi) da mora ble arrestert. Han begynte da å tråle byen rundt for å få tak i mer alkohol, men det viste seg at dama hadde alle pengene hans, i tillegg til at motell-eieren eide bottle shop'en og pub'en, altså det ble vanskelig for mannen å kjøpe alkohol. Etter det vet vi ikke stort mer enn at det kom enda en politibil til byen, som ingen vet hvor kom fra, for å lete etter mannen. Hvordan det hele endte vet vi ikke. Vi hadde hvertfall underholdning. 
(Beklager hvis dette var vanskelig å skjønne, i grunn ikke veldig relevant. Spør for nærmere detaljer.)

Lørdag kveld grilla vi og koste oss. Smakte godt med kylling, biff og pølser! Vi ble sittende ute utover kvelden, bare prate og nøt ferien!

Søndag sov vi også lenge, ingen spesielle planer for dagen. Det ble en photoshoot-dag, som dere kan se på bildene:


Kristian og Esther vasker opp!


Kristian og Esther i resepsjonen!


Esther, Lise og Kristian poserer! :)


Lise og Kristian foran inngangen til leiligheta dems.

Vi fikk litt reisetips fra Kristian og Esther i forbindelse med roadtripen vår etter skoleslutt. Såg på litt kart og sånne ting, så det var til god hjelp!
Kl.14 ca forlot vi Gayndah, så vi fikk mest dagslys å kjøre i. Kjett å reise, for vi trivdes veldig godt på ferie! Men vi måtte...


Måtte bare ta bilde av et koala-skilt! Såg en del sånne på vegen! Såg dessverre ingen koalaer..

I 20-tida var vi trygt hjemme på Varsity Shores, etter en lang kjøretur! Da koste vi oss med påskeegg, sida det tross alt var skikkelig påske! :)

Nå er vi inne i den mest hektiske perioden på skola, eksamenstid. 
Her er en oversikt over eksamnene til meg og Lise:
Lørdag 18.april, kl.08.00-10.00: Public Speaking
Tirsdag 21.april, kl.11.30-13.30: International Business
Onsdag 22.april, kl.08.00-10.00: Organisational Behaviour
Torsdag 23.april, kl.15.00-17.00: Internet Advertising

Så dette må jeg si vi virkelig ser fram til! Hehe. Nok av ting å lese på, så jeg må si jeg gleder meg til neste torsdag kveld!! Hehe. 

Nå må jeg skrive litt notater til eksamen, så kommer det mer oppdatering om tida framover senere! Vi har planlagt turen herfra til Melbourne, så kommer nærmere inn på det veldig snart!

Så det er bare å følge med videre! :)
Cheers!

torsdag 9. april 2009

Happy Easter! :)

Nå har vi endelig påskeferie vi også!! Tok bare litt tid. Hehe. Bond University er ei skole som svært sjelden har fridager sida det er ei privatskole, men påsken er hellig i dette landet! Og takk for det.. Ferie blir godt nå kjennes det ut som!!


For tida er det forferdelig mye å gjøre, alle fag skar avsluttes, ikke minst gruppearbeid.. Jeg og Lise D. har vært så "heldige" å ha hatt gruppearbeid i 4 av 4 fag. De elsker tydeligvis gruppearbeid på denna skolen. Lise D er for øyeblikket ferdig med 3 av 4, mens jeg er bare ferdig med 2 av 4. Eller, snart 3 av 4. Alt skar avsluttes neste uke hvertfall, så det skar bli godt!
Vi har også framføring i 2 av disse arbeidene, "Internationa. Business" og "Organisational Behaviour". Og når det skar være framføring her, da er det ikke no tull! Da er det fram med finklær gitt! Gutter stiller i dress, og jenter i sitt svart-hvitt antrekk. Spesielt.. Bare flaks jeg har med ei kvit skjorte og svart bukse gitt! Hehe.

Vi har vært både heldige og uheldige med gruppene våre. Det største problemet er hvertfall møtetidspunkter. Det jeg er vant med er at når man sier et tidspunkt, kommer man til det tidspunktet. 5 min for sen er ikke krise, men kommer man senere enn det sier man gjerne fra.
Men slik er det ikke her, for å si det sånn. Her er folk minst 15-30min forsinka, og de sier ikke fra. Så er det noe jeg har blitt lei av i det siste, så er det å vente!! 

Men, nå er det som sagt endelig ferie, "lang" ferie til mandag! Det kommer godt med! Jeg og Lise D har store planer for påsken! Vi tenkte det ville være godt å komme oss bort herfra med alt skolestyr.. Så vi skar på tur til fetteren til Lise D, som bor 3 timer nordvest for Brisbane. Et sted som heter Gayndah. Ikke noe stort sted, men jeg gleder meg hvertfall veldig til å sjå noe anna enn by! Det er fetteren til Lise D og kona hans som driver stedet vi skar til, et motell som heter "Country Roads Motor Inn". 

Vi har leid bil til denne turen, så det blir spennende! Hehe. Kan da berolige alle med at jeg tok en kjøretime på onsdag, bare for å komme litt inn i kjøringa her med noen som kunne hjelpe meg. Og takk for det! Herregud, er jo helt feil å kjøre på venstre side jo! Hehe. Men timen gikk bra, så satser på at turen også skar gå bra! Automatgir er også mye mer utbredt i landet her, så det har bilen vi skar leie. Så det blir godt å bare cruise oppover! Hehe. Jeg har nok med å kjøre på feil side av vegen, uten at jeg må begynne å tenke på å gire med venstre hånd! Hehe. Må også virkelig si at automat her HERLIG! :D

Vi forlater Gold Coast fredag kl.12, australsk tid. Det er litt over 5 timers kjøretur dit vi skar, men blir nok noen stopp etter vegen i tillegg. Så vi gjør litt tur ut av det! Vi gleder oss veldig hvertfall! :)

Da kommer det oppdatering når vi har kommet hjem, og statusrapport fra både sted, og kjøring! Hehe. 

Vil benytte anledningen til å ønske alle ei riktig god påske! :)